Trafikinformation i realtid

Färjerederiet, som är en del av Trafikverket, driver färjetrafik och har 41 färjeleder över hela landet. Deras fartyg transporterar över 13 miljoner fordon och 22 miljoner passagerare årligen vilket gör dem till ett av världens största rederier.

UTMANINGEN

Färjerederiet vill i realtid ge sina resenärer utökad service som t.ex. tidtabeller och information om trafikstörningar.

LÖSNINGEN

Lösningen blev en tidtabelldatabas som förser elektroniska skyltar ute vid färjelederna, appar samt talsvar med både avgångstider och trafikinformation. Det är över 1.500 utvecklare som har tillgång till denna databas och som kontinuerligt utvecklar produkter som underlättar för dig som resenär.

ICA-handlarnas Beslutsstöd

ICA-konceptet bygger på en idé om att kombinera det bästa av två världar – lokalt entreprenörskap och stordriftsfördelar.

ICA-idéns främsta styrka är det lokala entreprenörskapet med fria handlare som känner sin lokala marknad och har ett starkt lokalt samhällsengagemang.

UTMANINGEN

ICA-handlarnas Förbund (handlarnas medlemsorganisation) ville skapa ett verktyg för sina handlare som stödjer och främjar en positiv utveckling både vad det gäller lönsamhet, konkurrenskraft samt högt kundförtroende.

LÖSNINGEN

Lösningen blev ett skräddarsytt benchmarkingsystem, Beslutsstödsbanken, som erbjuder handlarna en unik möjlighet att ligga steget före. ICA-handlarna kan nämligen jämföra sin butik med liknande butiker med syfte att hitta förbättringsområden och därmed kunna öka lönsamheten!

Inloggning i appen sker säkert med mobilt BankID och det är bara handlaren som ser den egna butikens siffror, både försäljnings- och bokslutsdata.

Genom Beslutsstödsbanken spar handlarna tid, ökar sin marginal och får ännu bättre koll!

Läs mer: Klicka här!

Skåvsjöholms konferensapp

Inbäddat vid Skåvsjöholmssundets strand ligger Skåvsjöholms konferensanläggning. Alltifrån arkitekturen till skulpturerna i den omgivande parken och konsten som hänger på väggarna andas 1960-tal. På Skåvsjöholm är miljöarbetet inte bara ett dokument. Omtanken om miljön genomsyrar hela verksamheten.

UTMANINGEN

Uppdraget var att förenkla vistelsen för Skåvsjöholms gäster och kunna förmedla förändringar, erbjudanden och nyheter på ett effektivt och miljömedvetet sätt, utöka den befintliga kundbasen samt frigöra tid för personal.

LÖSNINGEN

Lösningen blev en skräddarsydd app innehållande en minihemsida med all info om Skåvsjöholm, en inbyggd konferensmodul för konferensgäster med bl.a. schema, menyer och deltagarlistor och ett administrationsgränssnitt där allt med enkelhet uppdateras.

Bergrumsgaraget – JM AB

Bergrumsgaraget ägdes tidigare av Vin & Sprit AB och innehöll då bl.a. deras lager av alkoholhaltiga drycker. 1995 blev de av med bl.a. importmonopolet och lokalerna var då för stora för verksamheten. JM köpte marken 1998 och tanken var att på sikt omvandla bergrummet till garage för de boende som skulle flytta in i de planerade omkringliggande husen.

Läs mer på Bergrumsgaragets hemsida.

UTMANINGEN

Bergrumsgaraget skulle vid färdigställande innefatta 862 boendeparkeringar, 160 besöksparkeringar och 30 MC-platser fördelat över 5 olika tunnelrör i som mest 3 olika plan. Ingen boende skulle få ha en fast parkeringsplats och GPS-navigation skulle ej heller vara möjligt p.g.a. bergets tjocklek. Så hur skulle vi då skapa trygghet och enkelhet för främst de boende som dagligen skulle nyttja garaget?

LÖSNINGEN

Vi skapade en parkeringsapp så de boende med lätthet skulle hitta sin parkerade bil – oavsett vem som parkerat den. Vi gjorde en hemsida där man steg för steg kan få reda på hur parkeringsappen fungerar, få aktuell information om Bergrumsgaraget och läsa om dess spännande historia. Därutöver togs även informationstavlor fram för underlättande av navigering i garaget.

Referenser

0176-65 52 90

 

Kyrkogatan 11, 761 30 Norrtälje

 

Gillar du det du ser?

Vill du veta mer så ring oss eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig så fort vi kan.

10 + 3 =